Bishojo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Bishojo

Forum poswiecone japoni, jej kulturze i tym co ma najlepsze...

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Twoja pierwsza książka...

Go down 
+6
JosetteC
Yusuke Isayama
Goketenks
Okasan
Yuumeka
Kami
10 posters
AutorWiadomość
Kami
Hane
Hane
Kami

Liczba postów : 113

Twoja pierwsza książka... Empty
PisanieTemat: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePią Cze 12, 2009 11:41 am

Jaki był tytuł twojej pierwszej Książki którą sama lub sam Przeczytałeś w życiu z własnej woli nie mówię o przymusach szkolnych...

Moja był: Opiekun Snów
Autorki: Vonda McIntyre ...
Powrót do góry Go down
Yuumeka
Chibi
Chibi
Yuumeka

Liczba postów : 47

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeSob Cze 13, 2009 1:30 pm

Hmmm... to było tak dawno temu... miałam ledwo parę lat, jak zaczęłam czytać Very Happy.
Do tego sama nie wzięłam do ręki żadnej książki, tylko mama mi wskazała *nie zmuszała, taka kochana*.
To chyba było albo Karolcia, albo Dzieci z Bullerbyn. Ale chyba bardziej Karolcia ^^
Powrót do góry Go down
Okasan
Właścicielka Okiya
Właścicielka Okiya
Okasan

Liczba postów : 22

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeNie Cze 14, 2009 8:35 am

a dziwna Very Happy "SS horror czy przestroga histori". Jakos tak po lekcjach histori mnie wzielo
Powrót do góry Go down
https://bishojo.forumpolish.com
Goketenks
Chibi
Chibi
Goketenks

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePon Cze 15, 2009 12:26 pm

Do tej pory z własnej woli czytałem tylko Mangi Embarassed
Powrót do góry Go down
Yuumeka
Chibi
Chibi
Yuumeka

Liczba postów : 47

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePon Cze 15, 2009 7:12 pm

Hej to i tak postęp Very Happy
Ja mam w klasie takich, co tylko pod przymusem odstrzału przy tablicy przeczytali tylko lektury. Ale i tak są tacy, którzy w OGÓLE nie czytali... O.o
Powrót do góry Go down
Goketenks
Chibi
Chibi
Goketenks

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePon Cze 15, 2009 9:23 pm

Czyżbysz mówiła o moim najlepszym przyjacielu? :DDDDDDDDDDDDDDD xD

Bywa,w Polsce jak mieszkałem to byłem pierwszy jeżeli chodzi o biblioteke,bralem książki i odnosiłem xDD Raz się chyba zdażyło ,że obrazki po przeglądałem bounce
Powrót do góry Go down
Yusuke Isayama
Chibi
Chibi
Yusuke Isayama

Liczba postów : 6

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeSro Cze 17, 2009 12:12 pm

Sięgając daleko, w odmęty mojej świadomości potrafię wyciągną tylko jeden tytuł : "Szkoła przy cmentarzu". Całą seria pochłonięta w niecały miesiąc. Potem już regularne czytanie, raczej fantastyki. W chwili obecnej? Brisingr, Beowulf, 1421 - rok w którym Chińczycy odkryli Amerykę, Poluj bo upolują Ciebie i Kłamca 3... Zaczęte, nie skończone. Czytam w wolnych chwilach to, na co mam ochotę.
No i oczywiście mangi - teraz "Yami no matsuei"
Powrót do góry Go down
http://ataruienzai.blog.onet.pl/
JosetteC
Chibi
Chibi
JosetteC

Liczba postów : 19

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeSro Cze 17, 2009 5:27 pm

Jak wyżej, pamiętam tylko, że przeczytałam całą serię "Szkoły przy Cmentarzu". Chociaż chyba wcześniej rpzeczytałam "Jurassic Park" i wracałam do tego ze 4 razy xD
Ale mam na koncie tyle przeczytanych książek, że już nie pamiętam co było pierwsze. Wiem, że zaczęłam czytać bardzo wcześnie i pochłaniałam praktycznie wszystko.

^^
Powrót do góry Go down
Maiko
Minister reklamy i koloru :D
Maiko

Liczba postów : 105

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePią Cze 19, 2009 11:31 pm

hehehe... moja pierwsza książka... nie pamiętam. ale chyba "karolcia i magiczny olowek" czy jakoś tak.
Szczerze mowiac juz nie pamiętam, tyle książeczek temu to bylo :d.
Powrót do góry Go down
Elgared
Chibi
Chibi
Elgared

Liczba postów : 5

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeSob Cze 20, 2009 3:25 pm

Moja pierszą książka był Harry Potter w 3 kl. pods.
Zaraz po obejżeniu filmu
Powrót do góry Go down
Goketenks
Chibi
Chibi
Goketenks

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeNie Cze 21, 2009 11:10 am

W 3Kl? ;o

O ja,pamiętam czytałem tego Kajtka czarodzieja? coś takiego w drugiej ;P
Powrót do góry Go down
Kasumi Shinju
Chibi
Chibi
Kasumi Shinju

Liczba postów : 46

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimePon Cze 22, 2009 2:05 pm

Hmm nie pamiętam, bo ja jak miałam 6 lat to takie książki z obrazkami wypożyczałam, przeglądałam i oddawałam tego samego dnia xD Albo kupowałam komiksy o kaczorze donaldzie ^^
Pierwszą długą, taką prawdziwą książką bez obrazków chyba był Harry Potter... Do tej pory go kocham ^^ Mam wszystkie części i odświeżam sobie co jakiś czas, a przynajmniej to robiłam, bo potem zdecydowałam, że nie ma sensu wciąż wracać do tych samych książek, bo jeszcze tyle jest nieprzeczytanych na świecie i trzeba większość poznać... ^^
W chwili obecnej kończę czytać "Przed świtem" Jest to czwarta i ostatnia część "Zmierzchu" Stephenie Meyer, naprawdę polecam. ^^
Jak skończę tą książkę, to już wypożyczone mam 'Paulina.doc" Marty Fox i "Pamiętnik Narkomanki" Barbary Rosiek, a w planach mam "Kaktus w Sercu", nie pamiętam autorki xD

Yusuke, czytasz podobne książki co ja xD Ja też czytałam "Poluj bo upolują ciebie", a Bewolf" oglądałam... ^^

Co do Karolci to też czytałam, ale już kompletnie nie pamiętam, a jeszcze przed Harrym czytałam "Dzieci z Bullerbyn" ale to było pod przymusem... No, tak jakby, bo i tak przeczytałam ją z zapartym tchem xD
Powrót do góry Go down
http://naruto-wspolczesnosc.blog.onet.pl
Neko
Chibi
Chibi
Neko

Liczba postów : 28

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitimeWto Lip 21, 2009 2:29 am

O "pamiętnik Narkomanki" Czytałam to kiedyś kiedyś Very Happy Już połowy nie pamiętam xD

Pierwsza książka jaką przeczytałam to "Piękna i Bestia", albo "Zakochany Kundel", nie wiem czy moge uznać to za porządna lekturę xD Ale jeszcze do dziś pamiętam jak biegłam się pochwalić mamie, że skończyłam czytać w ten sam dzień co zaczęłam. Ach to były czasy Very Happy
Powrót do góry Go down
http://www.yaoi-club.blog4u.pl
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Twoja pierwsza książka...   Twoja pierwsza książka... I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Twoja pierwsza książka...
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Bishojo :: Zainteresowania :: Książki-
Skocz do: