| Twoja pierwsza książka... | |
|
+6JosetteC Yusuke Isayama Goketenks Okasan Yuumeka Kami 10 posters |
Autor | Wiadomość |
---|
Kami Hane
Liczba postów : 113 Join date : 09/06/2009 Skąd : Z niebjańskiego kraju✿
| Temat: Twoja pierwsza książka... Pią Cze 12, 2009 11:41 am | |
| Jaki był tytuł twojej pierwszej Książki którą sama lub sam Przeczytałeś w życiu z własnej woli nie mówię o przymusach szkolnych...
Moja był: Opiekun Snów Autorki: Vonda McIntyre ... | |
|
| |
Yuumeka Chibi
Liczba postów : 47 Join date : 13/06/2009 Age : 30 Skąd : Polska, a gdzie to znajdź mnie na mapie ;)
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Sob Cze 13, 2009 1:30 pm | |
| Hmmm... to było tak dawno temu... miałam ledwo parę lat, jak zaczęłam czytać . Do tego sama nie wzięłam do ręki żadnej książki, tylko mama mi wskazała *nie zmuszała, taka kochana*. To chyba było albo Karolcia, albo Dzieci z Bullerbyn. Ale chyba bardziej Karolcia ^^ | |
|
| |
Okasan Właścicielka Okiya
Liczba postów : 22 Join date : 06/06/2009
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Nie Cze 14, 2009 8:35 am | |
| a dziwna "SS horror czy przestroga histori". Jakos tak po lekcjach histori mnie wzielo | |
|
| |
Goketenks Chibi
Liczba postów : 22 Join date : 14/06/2009 Skąd : Helmond (Holandia)
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Pon Cze 15, 2009 12:26 pm | |
| Do tej pory z własnej woli czytałem tylko Mangi | |
|
| |
Yuumeka Chibi
Liczba postów : 47 Join date : 13/06/2009 Age : 30 Skąd : Polska, a gdzie to znajdź mnie na mapie ;)
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Pon Cze 15, 2009 7:12 pm | |
| Hej to i tak postęp Ja mam w klasie takich, co tylko pod przymusem odstrzału przy tablicy przeczytali tylko lektury. Ale i tak są tacy, którzy w OGÓLE nie czytali... O.o | |
|
| |
Goketenks Chibi
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Pon Cze 15, 2009 9:23 pm | |
| Czyżbysz mówiła o moim najlepszym przyjacielu? :DDDDDDDDDDDDDDD xD Bywa,w Polsce jak mieszkałem to byłem pierwszy jeżeli chodzi o biblioteke,bralem książki i odnosiłem xDD Raz się chyba zdażyło ,że obrazki po przeglądałem | |
|
| |
Yusuke Isayama Chibi
Liczba postów : 6 Join date : 17/06/2009 Skąd : Ore-Oro
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Sro Cze 17, 2009 12:12 pm | |
| Sięgając daleko, w odmęty mojej świadomości potrafię wyciągną tylko jeden tytuł : "Szkoła przy cmentarzu". Całą seria pochłonięta w niecały miesiąc. Potem już regularne czytanie, raczej fantastyki. W chwili obecnej? Brisingr, Beowulf, 1421 - rok w którym Chińczycy odkryli Amerykę, Poluj bo upolują Ciebie i Kłamca 3... Zaczęte, nie skończone. Czytam w wolnych chwilach to, na co mam ochotę. No i oczywiście mangi - teraz "Yami no matsuei" | |
|
| |
JosetteC Chibi
Liczba postów : 19 Join date : 12/06/2009 Age : 31
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Sro Cze 17, 2009 5:27 pm | |
| Jak wyżej, pamiętam tylko, że przeczytałam całą serię "Szkoły przy Cmentarzu". Chociaż chyba wcześniej rpzeczytałam "Jurassic Park" i wracałam do tego ze 4 razy xD Ale mam na koncie tyle przeczytanych książek, że już nie pamiętam co było pierwsze. Wiem, że zaczęłam czytać bardzo wcześnie i pochłaniałam praktycznie wszystko.
^^ | |
|
| |
Maiko Minister reklamy i koloru :D
Liczba postów : 105 Join date : 09/06/2009 Skąd : nie chesz wiedzie
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Pią Cze 19, 2009 11:31 pm | |
| hehehe... moja pierwsza książka... nie pamiętam. ale chyba "karolcia i magiczny olowek" czy jakoś tak. Szczerze mowiac juz nie pamiętam, tyle książeczek temu to bylo :d. | |
|
| |
Elgared Chibi
Liczba postów : 5 Join date : 20/06/2009
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Sob Cze 20, 2009 3:25 pm | |
| Moja pierszą książka był Harry Potter w 3 kl. pods. Zaraz po obejżeniu filmu | |
|
| |
Goketenks Chibi
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Nie Cze 21, 2009 11:10 am | |
| W 3Kl? ;o
O ja,pamiętam czytałem tego Kajtka czarodzieja? coś takiego w drugiej ;P | |
|
| |
Kasumi Shinju Chibi
Liczba postów : 46 Join date : 22/06/2009 Age : 30 Skąd : Polska
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Pon Cze 22, 2009 2:05 pm | |
| Hmm nie pamiętam, bo ja jak miałam 6 lat to takie książki z obrazkami wypożyczałam, przeglądałam i oddawałam tego samego dnia xD Albo kupowałam komiksy o kaczorze donaldzie ^^ Pierwszą długą, taką prawdziwą książką bez obrazków chyba był Harry Potter... Do tej pory go kocham ^^ Mam wszystkie części i odświeżam sobie co jakiś czas, a przynajmniej to robiłam, bo potem zdecydowałam, że nie ma sensu wciąż wracać do tych samych książek, bo jeszcze tyle jest nieprzeczytanych na świecie i trzeba większość poznać... ^^ W chwili obecnej kończę czytać "Przed świtem" Jest to czwarta i ostatnia część "Zmierzchu" Stephenie Meyer, naprawdę polecam. ^^ Jak skończę tą książkę, to już wypożyczone mam 'Paulina.doc" Marty Fox i "Pamiętnik Narkomanki" Barbary Rosiek, a w planach mam "Kaktus w Sercu", nie pamiętam autorki xD
Yusuke, czytasz podobne książki co ja xD Ja też czytałam "Poluj bo upolują ciebie", a Bewolf" oglądałam... ^^
Co do Karolci to też czytałam, ale już kompletnie nie pamiętam, a jeszcze przed Harrym czytałam "Dzieci z Bullerbyn" ale to było pod przymusem... No, tak jakby, bo i tak przeczytałam ją z zapartym tchem xD | |
|
| |
Neko Chibi
Liczba postów : 28 Join date : 21/07/2009 Age : 29 Skąd : Z domu
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... Wto Lip 21, 2009 2:29 am | |
| O "pamiętnik Narkomanki" Czytałam to kiedyś kiedyś Już połowy nie pamiętam xD Pierwsza książka jaką przeczytałam to "Piękna i Bestia", albo "Zakochany Kundel", nie wiem czy moge uznać to za porządna lekturę xD Ale jeszcze do dziś pamiętam jak biegłam się pochwalić mamie, że skończyłam czytać w ten sam dzień co zaczęłam. Ach to były czasy | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Twoja pierwsza książka... | |
| |
|
| |
| Twoja pierwsza książka... | |
|