Maiko Minister reklamy i koloru :D
Liczba postów : 105 Join date : 09/06/2009 Skąd : nie chesz wiedzie
| Temat: te wszystkie okrelenia.... Pią Cze 19, 2009 11:28 pm | |
| Temat załozony bo naszej szanownej Okasan albo sie nie chce albo nie ma czasu go załozyc. A konkretnie, skad nazwa forum, czy sie zastanawiałycie skad te rangi, tutaj to wyjasnie :d. A wiec, cale forum jest na podstawie tematyki Gejsz, o nich chyba kazdy slyszal. Stad wziełysmy rangi i nazwy niektórych userów. Tak np. Geiko, oznacza Gejsza, maiko jest to uczennica na Gejsze, Okasan jest to opiekunka inaczej mama Geiko i Maiko oraz właścicielka Okiya... Taka ciekawosta, okres miedzy byciem Maiko a Geiko, czyli nauka trwa około 6 lat. Tak przy okazji, bardzo wazne, Geiko nie jest prostytutka. Geiko w tłumaczeniu oznacza kobieta sztuka. Jest to kobieta do towarzystwa nic wiecej! Sama nazwa forum, Bishojo, oznacza nic więcej jak piękna dziewczyne, a ponieważ miało to byc niby babskie forum, wybrałyśmy ta nazwe... jak macie jeszcze jakies pytania lub sugestie piszcie... postaram sie odpowiedziec na kazde pytanie | |
|
Kasumi Shinju Chibi
Liczba postów : 46 Join date : 22/06/2009 Age : 30 Skąd : Polska
| Temat: :3 Pon Cze 22, 2009 11:55 am | |
| hmm zaważyłam, że pod moim nickiem występuje nazwa "Chibi" co to znaczy? Jest jeszcze "Hane"... Proszę o odpowiedź i nie śmiejcie się, jeżli jest to oczywiste, a ja na to nie wpadłam... *.* | |
|
Kami Hane
Liczba postów : 113 Join date : 09/06/2009 Skąd : Z niebjańskiego kraju✿
| Temat: Re: te wszystkie okrelenia.... Pon Cze 22, 2009 5:16 pm | |
| Jeśli chodzi o rangi to są Stopnie wśród Gejsz od najniższej stopniem do najwyższej
1.Chibi 2.Onnanoko 3.Miako 4.Geiko 5.Gejsza
A jeśli chodzi o moją range to to jest ranga specjalna która otrzymałam od Okasan a znaczenia nie wydam ^^...
Dokładniej może ci to wyjaśnic Maiko albo sama Okasan ... | |
|
Kasumi Shinju Chibi
Liczba postów : 46 Join date : 22/06/2009 Age : 30 Skąd : Polska
| Temat: Re: te wszystkie okrelenia.... Pon Cze 22, 2009 9:55 pm | |
| A kiedy stanę się Onannoko? xD | |
|
Okasan Właścicielka Okiya
Liczba postów : 22 Join date : 06/06/2009
| Temat: Re: te wszystkie okrelenia.... Sro Cze 24, 2009 10:06 am | |
| po 100 komentarzach... : | |
|