Bishojo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Bishojo

Forum poswiecone japoni, jej kulturze i tym co ma najlepsze...

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

te wszystkie okrelenia....

Go down 
4 posters
AutorWiadomość
Maiko
Minister reklamy i koloru :D
Maiko

Liczba postów : 105

te wszystkie okrelenia.... Empty
PisanieTemat: te wszystkie okrelenia....   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitimePią Cze 19, 2009 11:28 pm

Temat załozony bo naszej szanownej Okasan albo sie nie chce albo nie ma czasu go załozyc.
A konkretnie, skad nazwa forum, czy sie zastanawiałycie skad te rangi, tutaj to wyjasnie :d.
A wiec, cale forum jest na podstawie tematyki Gejsz, o nich chyba kazdy slyszal. Stad wziełysmy rangi i nazwy niektórych userów. Tak np. Geiko, oznacza Gejsza, maiko jest to uczennica na Gejsze, Okasan jest to opiekunka inaczej mama Geiko i Maiko oraz właścicielka Okiya... Taka ciekawosta, okres miedzy byciem Maiko a Geiko, czyli nauka trwa około 6 lat.
Tak przy okazji, bardzo wazne, Geiko nie jest prostytutka. Geiko w tłumaczeniu oznacza kobieta sztuka. Jest to kobieta do towarzystwa nic wiecej!
Sama nazwa forum, Bishojo, oznacza nic więcej jak piękna dziewczyne, a ponieważ miało to byc niby babskie forum, wybrałyśmy ta nazwe...
jak macie jeszcze jakies pytania lub sugestie piszcie... postaram sie odpowiedziec na kazde pytanie Very Happy
Powrót do góry Go down
Kasumi Shinju
Chibi
Chibi
Kasumi Shinju

Liczba postów : 46

PisanieTemat: :3   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitimePon Cze 22, 2009 11:55 am

hmm zaważyłam, że pod moim nickiem występuje nazwa "Chibi" co to znaczy? Jest jeszcze "Hane"... Proszę o odpowiedź i nie śmiejcie się, jeżli jest to oczywiste, a ja na to nie wpadłam... *.*
Powrót do góry Go down
http://naruto-wspolczesnosc.blog.onet.pl
Kami
Hane
Hane
Kami

Liczba postów : 113

PisanieTemat: Re: te wszystkie okrelenia....   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitimePon Cze 22, 2009 5:16 pm

Jeśli chodzi o rangi to są Stopnie wśród Gejsz od najniższej stopniem do najwyższej

1.Chibi
2.Onnanoko
3.Miako
4.Geiko
5.Gejsza

A jeśli chodzi o moją range to to jest ranga specjalna która otrzymałam od Okasan a znaczenia nie wydam ^^...

Dokładniej może ci to wyjaśnic Maiko albo sama Okasan ...
Powrót do góry Go down
Kasumi Shinju
Chibi
Chibi
Kasumi Shinju

Liczba postów : 46

PisanieTemat: Re: te wszystkie okrelenia....   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitimePon Cze 22, 2009 9:55 pm

A kiedy stanę się Onannoko? xD
Powrót do góry Go down
http://naruto-wspolczesnosc.blog.onet.pl
Okasan
Właścicielka Okiya
Właścicielka Okiya
Okasan

Liczba postów : 22

PisanieTemat: Re: te wszystkie okrelenia....   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitimeSro Cze 24, 2009 10:06 am

po 100 komentarzach... :Smile
Powrót do góry Go down
https://bishojo.forumpolish.com
Sponsored content

PisanieTemat: Re: te wszystkie okrelenia....   te wszystkie okrelenia.... I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

te wszystkie okrelenia....
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Wszystkie obrazki jakie się wam najbardziej spodobały xP

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Bishojo :: Ochaya :: Dyskusje-
Skocz do: