Bishojo
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Bishojo

Forum poswiecone japoni, jej kulturze i tym co ma najlepsze...

IndeksPortalLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Moda i wasz styl

Go down 
5 posters
AutorWiadomość
Maiko
Minister reklamy i koloru :D
Maiko

Liczba postów : 105

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitimePon Lip 13, 2009 8:43 am

Czy kierujecie sie modą? A moze macie jakiś ulubiony styl?

Ja na przykład sie moda nie kieruje, bo dla mnie jest głupia, kto widział aż tak kolorowe buty Very Happy. Ubieram sie skromnie i dość ... mdło. Tak, nosze kolory ziemi, czerń, oraz biel, które nikna w tłumie, ale nadrabiam to charakterem. Uwielbiam koszulki bokserskie, takie na szerokich ramiączkach i zwykłe jeansy.

Choć gdybym miała więcej odwagi, ubierała bym sie, przynajmniej na imprezy w moim ulubionym stylu... czyli Lolita, jednak brak mi i funduszy i odwagi na taki styl. Styl lolita charakteryzuje się:
Styl i moda "lolita" (tj. Lolita Fashion) korzenie mają w epoce wiktoriańskiej (z wpływami rokoka). Nastolatki ubierają się w rzeczy przypominające te z epoki (zapinane pod szyją bluzki z bufiastymi rękawami, aksamitki, gorsety, kapelusiki, koronkowe suknie z falbanami).
Do wszystkiego dochodzą stylowe parasole, torebki itp.
Swoim wizerunkiem GothLolis starają się przypominać porcelanowe wiktoriańskie laleczki.
Gothic Lolita jest najbardziej znanym ze stylów Lolita Fashion, inne to m.in.:
* Classical Lolita (prezentujący się niezwykle dojrzale i patetyczni
* Sweet Lolita (charakteryzujący się wielokolorowością, cukierkowością i zalotnością)

Ogólnie styl Lolita był zapoczątkowany przez młodych Japończyków, a zanana osoba preferująca ten styl jest m.in. gitarzystka Mana

Moda i wasz styl Sakuracon08_2lolitas_500
Moda i wasz styl Books_gothic_lolita
Powrót do góry Go down
Yuumeka
Chibi
Chibi
Yuumeka

Liczba postów : 47

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Re: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitimePon Lip 13, 2009 6:26 pm

Ja w sumie to nie nadążam za modą. Bo po co? Po dwóch miesiącach ciuch który kupiłam będzie passe, a np. w modzie będzie coś,c zego ja nienawidzę. I w imię mody mam założyć coś, czego za żadne skarby bym nie chciała mieć np miniówy? Moda i wasz styl 541187

Ja zazwyczaj zakładam kolorowe rzeczy *nie czytaj tego że" mam różowe ciuszki"*. Zwłaszcza latem. Tak przełamuję zasadę, ze jeśli ubierzesz się nijako, to nie będziesz odstawała od tłumu i wszyscy będą happy. Jak można być happy skoro zakłada się nawet w wakacje szarobure ciuchy? XD

Zazwyczaj lubię spodnie i bluzę z długim rękawem, albo krótki z długim pod spodem + jakąś kamizelkę. Kieruję się zasadą, ze dodatki mają być oddzielnie, a nie wszyte do stroju. Czyli zakładam bluzę T-shirt na długi rękawek, a nie od razu jeden cały komplet T-shirt + długi rękaw. Tak mogę jeszcze komponować. A byciem oryginalnym stawiam za swój priorytet Moda i wasz styl 531175

Lecz lubię też sukienki, zwłaszcza do kostek, al.e z ramiączkami... czuję się wtedy wyjątkowo... Choć nie mogę zakładać często sukienek *zwłaszcza takiej jednej... ^^*, bo raz portier myślał, ze ja idę na randkę z koleżanką (bo akurat się umówiłyśmy)... O__O...

Wniosek? WŁASNY STYL!!! MODA - WON!!!
Powrót do góry Go down
ChibiVampire
Chibi
Chibi
ChibiVampire

Liczba postów : 24

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Re: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitimePon Sie 03, 2009 6:57 pm

Ja ubieram się tak, żebym się dobrze w tym czuła. Czasem kupię jakiś modny dodatek, ale taki, który by mi do wszystkiego pasował. Najczęściej noszę nieśmiertelne dżinsy. Nie przepadam za sukienkami i spódnicami, chociaż raz na jakiś czas trzeba pokazać nogi Wink

Też kocham lolici styl Moda i wasz styl 531175 Te falbanki są takie KAWAII. Ale niestety brak mi funduszy na takie cacka, bo jakbym miała kasiorkę to bym tak chodziła (przynajmniej w niektórych ubraniach), bo w nosie mam, czy ludziom by się to podobało czy nie. U mnie na uczelni jest jedna laska, która tak właśnie się ubiera^^
Powrót do góry Go down
Kami
Hane
Hane
Kami

Liczba postów : 113

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Re: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitimeWto Sie 04, 2009 9:56 pm

Ja tam szczególnie się nie Ubieram ale moje otoczenia kategorycznie zabrania mi się teraz tak Ubierać :/ i Hate them Moda i wasz styl 687317

przez co często mam załamanie

Ale trudno się mówi eh czyli nie mogę nosić ciuchów w stylu koszulek z czaszkami ulubionymi kapelami Itp Moda i wasz styl 541187

Do tego żadnych dodatków w stylu skórzane rękawiczki i łańcuchy i pieszczochy Itp Moda i wasz styl 313558

Zero wolnego wyboru przy swym stylu a o makijażu już nie wspomnie Moda i wasz styl 235812

ale na Stare lata zemszczę się Będę Babcia w skórze i na Harleyu będę popylać Moda i wasz styl 531175
Powrót do góry Go down
Neko
Chibi
Chibi
Neko

Liczba postów : 28

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Re: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitimeSro Sie 05, 2009 1:04 pm

Buahahahaha xDDD Kami jak ja sobie Ciebie wyobraziłam to aż mi łezki poleciały ze śmiechu xDDDDD

Mój styl? Uff, skomplikowany to on nie jest. Czarne rurki, glany i jakaś czarna koszulka Very Happy Żeby nie było mam więcej ubrań xDDD Ale takie połączenie uwielbiam Very Happy:D Co prawda nie mam z tego powodu za wesoło, ale co zrobić : >
Powrót do góry Go down
http://www.yaoi-club.blog4u.pl
Sponsored content

Moda i wasz styl Empty
PisanieTemat: Re: Moda i wasz styl   Moda i wasz styl I_icon_minitime

Powrót do góry Go down

Moda i wasz styl
Powrót do góry 
Strona 1 z 1

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Bishojo :: Ochaya :: Damskie gatki-
Skocz do: