Czy kierujecie sie modą? A moze macie jakiś ulubiony styl?
Ja na przykład sie moda nie kieruje, bo dla mnie jest głupia, kto widział aż tak kolorowe buty
. Ubieram sie skromnie i dość ... mdło. Tak, nosze kolory ziemi, czerń, oraz biel, które nikna w tłumie, ale nadrabiam to charakterem. Uwielbiam koszulki bokserskie, takie na szerokich ramiączkach i zwykłe jeansy.
Choć gdybym miała więcej odwagi, ubierała bym sie, przynajmniej na imprezy w moim ulubionym stylu... czyli Lolita, jednak brak mi i funduszy i odwagi na taki styl. Styl lolita charakteryzuje się:
Styl i moda "lolita" (tj. Lolita Fashion) korzenie mają w epoce wiktoriańskiej (z wpływami rokoka). Nastolatki ubierają się w rzeczy przypominające te z epoki (zapinane pod szyją bluzki z bufiastymi rękawami, aksamitki, gorsety, kapelusiki, koronkowe suknie z falbanami).
Do wszystkiego dochodzą stylowe parasole, torebki itp.
Swoim wizerunkiem GothLolis starają się przypominać porcelanowe wiktoriańskie laleczki.
Gothic Lolita jest najbardziej znanym ze stylów Lolita Fashion, inne to m.in.:
* Classical Lolita (prezentujący się niezwykle dojrzale i patetyczni
* Sweet Lolita (charakteryzujący się wielokolorowością, cukierkowością i zalotnością)
Ogólnie styl Lolita był zapoczątkowany przez młodych Japończyków, a zanana osoba preferująca ten styl jest m.in. gitarzystka Mana