Maiko Minister reklamy i koloru :D
Liczba postów : 105 Join date : 09/06/2009 Skąd : nie chesz wiedzie
| Temat: The Melancholy of Haruhi Suzumiya Sro Lip 22, 2009 11:36 am | |
| The Melancholy of Haruhi Suzumiya (jap. 涼宮ハルヒの憂鬱, Suzumiya Haruhi no yūutsu?) to anime o dziewczynie, która nieświadomie posiada moc zmieniania otaczającego ją świata. Historia oparta jest na serii książek Nagaru Tanigawy, z których pierwsza nosi ten sam tytuł. Anime, wyreżyserowane przez Tatsuyę Ishiharę i wyprodukowane przez Kyoto Animation, opowiada tę samą historię, co pierwsza z książek, zawierając ją w sześciu odcinkach. Przeplata je siedem innych odcinków zawierających historie z innych części wersji książkowej, a także jeden, do którego historia została napisana specjalnie na tę okazję. Czternastoodcinkowa całość miała swoją premierę w Japonii 2 kwietnia 2006, a pierwsza emisja zakończyła się 2 lipca tego samego roku. Odcinki te nie były emitowane w kolejności chronologicznej[1]. Krótko po japońskiej premierze, Kadokawa Shoten zaczęło otrzymywać oferty licencyjne od zachodnich firm dotyczące anime, mangi oraz książek[2]. 22 grudnia 2006 strona asosbrigade.com podała, że licencję na dystrybucję anime w Ameryce Północnej otrzymało Kadokawa Pictures USA, które udzieliło subliencji na produkcję i dystrybucję firmie Bandai Entertainment[3][4]. Amerykańska premiera miała miejsce na DVD, pierwsze dwie płyty ukazały się odpowiednio 29 maja i 3 lipca 2007, a dwie kolejne odpowiednio 25 września i 6 października 2007. Pogłoski o powstawaniu drugiego sezonu anime zostały potwierdzone najpierw przez reklamę w japońskim czasopiśmie Asahi Shimbun 7 lipca 2007[5]. Promocyjne nagrania wideo zawierały sekwencję stylizowaną na nagranie z kamer przemysłowych, w której Haruhi i Kyon włamują się do podziemi szkoły, zainspirowaną rozdziałem Rapsodia liścia bambusa z trzeciej powieści. Seria ma prawdopodobnie nazywać się Zniknięcie Haruhi Suzumiyi. 21.05.09 miała miejsce emisja pierwszego odcinka drugiej serii w Japonii. http://www.madman.com.au/wallpapers/the_melancholy_of_haruhi__305_1280.jpghttp://www.anime.com/Haruhi_Suzumiya/images/right-02.jpg\ | |
|
Kami Hane
Liczba postów : 113 Join date : 09/06/2009 Skąd : Z niebjańskiego kraju✿
| Temat: Re: The Melancholy of Haruhi Suzumiya Czw Lip 23, 2009 8:52 am | |
| Słyszałam o Tym Anime od Okasan i Bardzo chciałabym je obejrzeć mam nadzieje że znajde na to czas bo jak narazie mam mało czasu nawet na przeczytanie Mangi lub dobrej książki... | |
|